úterý 9. ledna 2018

úterý 9.leden 2018

Úterý 9. leden 2018

Easy od Tammara Webber

Originální název: Easy
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy
Vydáno: 2013
Nakladatelství : Jota
Počet stran : 308
Překlad do češtiny : Sabina Čechová
Vazba knihy : Vázaná s přebalem

Koupit knihu zde : https://www.jota.cz/easy

Trailer ke knize :
https://www.youtube.com/watch?v=WqnNiRFF024&index=1&list=LLSdOVPQXuayZ3vWu2O2wOTw

Anotace :

Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem...

Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem... Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí? Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Dva týdny stráví v naprostém šoku, aby se pak probudila v jiné realitě: je nezadaná, místo na výběrovou hudební konzervatoř chodí na státní univerzitu, bývalí přátelé ji najednou ignorují a poprvé v životě jí hrozí, že z nějakého předmětu propadne. Při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku, do něhož patří i její bývalý přítel. Zachrání ji neznámý mladík, který byl ve správný čas na správném místě, a ona chce jen jediné – vymazat útok a celou tu noc z paměti. Ale její zachránce Lucas chodí na stejné přednášky z ekonomie jako ona, sedí v zadní řadě, skicuje si něco do bloku a při tom se na ni dívá. Její kamarádky ho ohodnotí jako dokonalý materiál na nezávaznou divokou známost, která jí pomůže vzpamatovat se po rozchodu. Když se z útočníka, který ji napadl, stane stalker, má Jacqueline na výběr: zhroutit se, nebo se začít bránit. Lucas nad ní drží ochrannou ruku, ale sám má svá vlastní tajemství. Najednou je těžké odhalit, co se skrývá za vnějším zdáním, a není jasné, komu se dá věřit.




Láska není absence logiky
Ale logika prozkoumaná a přepočítaná
Rozžhavená a zakřiven
Aby se dobře vešla do záhybů srdce


Můj názor na knihu : 

Za mě docela příjemná kniha s pár vyjímkama, který mě občas nutily přeskakovat řádky. 

Co se týče obsahu je kniha určena pro mladší čtenáře, nám kterým je už přes 20 a víc je to spíš oddechovka na zamyšlení, protože autorka otevřela téma, které se zabývá znásilňováním mladých holek. Tím se dostávám k první kapitole knihy, po přečtení už nebudete chtít knihu odložit a budete chtít vědět jak kniha skončí. 

Jacqueline chtěla jít vždycky na hudební školu, protože už odmala hrála na basu, jenomže osud to chtěl jinak, zamilovala se do Kennedyho, ten chtěl jít na ekonomickou školu a jak to tak u mladých holek bývá, vyprdla se na svůj sen a následovala lásku. 

Další klišé, známe to z filmů vysoká škola, večírky, ženský a chlast. Kennedy se s Jacquelin rozešel, ta byla z rozchodu zdrcená a přestala chodit do školy. 

Kamarádka / spolubydlící Erin ji vytáhla na večírek a tam se stala ta hlavní zápletka knihy. Jacquelin se snažil znásilnit spolužák Buck ale objeví se tajemný zachránce Lukas, kterého Jacquelin nikdy neviděla ( ale to si jenom myslí), a zachrání ji ze spáru opilého Bucka. 

Po návratu do školy si ji zavolá profesor ekonomiky pan Heller do kabinetu a chce zjistit důvody proč zameškala čtvrtletní závěrečný test a pohrozí ji propadnutím pokud s tím nezačne něco dělat. Tím se na scénu dostává jedna z důležitých postav knihy pak doučovatel Landon Maxfield, který ji začne posílat e-maily s doučovací prací. 

Jacquelin se s Lukasem seznamuje blíž, když zjistí, že je to její spolužák, který sedí úplně vzadu a místo vyučování si pořád něco kreslí a skicuje, pomalu se do sebe zamilovávají ale ona má rozporuplné pocity protože si píše ještě lehce pikantní emaily s Landonem. Takže sme se dostali do milostného trojůhelníku. 

V druhé půlce se nám otevřou všechny tajemství a souvislosti knihy, jak co bylo, proč to tak bylo ... Autorka v této knize poukazuje na znásilněni a na stolkerstvi, podle mě tohle téma mohla více rozvést a hlavně ubrat některé pasáže, které sou v knize úplně zbytečné. 

Měla sem strašně ráda Erin, byla to úžasná kamarádka se vším všudy, taková ta, která vás nenechá na holičkách, když to potřebujete. A o Lukasovy ani nemluvím tetování všude možně a kroužek na puse, každá by chtěla být obdivovaná takovým klukem :-) 

Přemýšlím co ještě ke knize dodat abych nevynášela moc spoilerů ale myslím, že jestli chcete vypnout mozek a uvolnit se tak je tahle kniha přímo pro vás. Ještě dodám, že za mě by mohl být epilog trošku delší a víc popsaný protože nevíme co se s určitými postavami vlastně potom stalo. 







★★★✩✩
3/5



2 komentáře:

  1. O knížce jsem do teď nevěděla, ale vypadá zajímavě! Děkuji za tip, mohla by to být opaavdu super oddychovka třeba po zkouškovém :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Kniha mě docela zaujala, mám na takovou romantičtější oddechovku teď chuť :) A jinak jsem opravdu ráda,že jsem objevila tvůj blog :)

    OdpovědětVymazat

Pondělí 29.leden 2018