úterý 9. května 2017

Rozbalovačka č.1

Rozbalovačka č.1 Levné knihy 

Aneb jak jsem se podívala na stránku levné knihy a pár kousků sem si tam pořídila. 
Každá mě stála pouhých 29,-



 Jde o tyto knihy :

Elyonova Země kniha 1. Temné hory
Elyonova Země kniha 2. Trnité údolí
Elyonova Zemé kniha 3. Desáté město
Elyonova Země kniha 4. Osamělé moře
Elyonova Země kniha 5. Hvězdný poutník
O dívce,která obeplula čarozem v lodi vlastní výroby

Temné hory od Patrick Carman 

1. kniha série Elyonova země. Dvanáctiletá Alexa tráví s otcem léto v městečku Bridewell. Těší se, že ho důkladněji prozkoumá, hlavně jeho pozoruhodnou knihovnu a labyrint chodeb a místností v domě, kde jsou ubytovaní. Také touží zjistit, co se skrývá za hradbami, které byly vystavěny kolem města i přístupových cest na obranu před neznámým zlem z okolních Temných pahorků, zlem, kterého se obávají všichni obyvatelé města.Podaří se jí poodhalit tajemství a zjistí, že se jedná o události vztahující se hluboko do minulosti. Získá nečekané nové schopnosti a s jejich pomocí se snaží odvrátit nebezpečí, které by mohlo zničit všechno, co je jí drahé, a navždy změnit Elyonovu zemi. 

Trnité údolí Od Patrick Carman

2. kniha série Elyonova země. 
Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, tam leží Elyonova země plná magických tajemství. Vydejte se s Alexou daleko za Temné hory. Bojujte společně s ní proti nestvůrným obrům, krvežíznivým netopýrům a mimořádně ďábelskému zloduchovi. Dokáže Alexa splnit poslání, pro něž byla vyvolena? Poslání, které rozhodne o osudu Elyonovy země a všech, kdo v ní žijí. Poznejte prokletí, které sahá hluboko do minulosti. 

Desáté město Od Patrick Carman

3. kniha série Elyonova země. 
Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství. Alexa má její osud ve svých rukou. Má-li zvítězit dobro, musí najít Desáté město a odhalit velké tajemství. Dokáže Alexa splnit poslání, pro něž byla vyvolena? Poslání, které rozhodne o osudu Elyonovy země a všech, kdo v ní žijí? Poznejte prokletí, které sahá hluboko do minulosti.

Osamělé moře Od Patrick Carman 

4. kniha série Elyonova země. 
Ještě dříve, než se postavily hradby…, než došlo k souboji mezi Abaddonem a Elyonem…, než se narodila Alexa Daleyová…, žili dva bratři Thomas a Roland Warvoldovi, jejichž minulost byla stejně záhadná jako budoucnost. Vyrostli ve strašných podmínkách sirotčince, odkud uprchli do neznámého, tajuplného světa. Na každém kroku je čekalo vzrušení, dobrodružství a nebezpečí. Jejich příběh vypráví o tajemnu, hledání, přátelství a o záhadách Elyonovy země.

Hvězdný poutník Od Patrick Carman 

5. kniha série Elyonova země. 
Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství. Dlouhá plavba zavedla Alexu a její přátele k pěti kamenným sloupům, kde odhalují další tajemství a čelí mnohým magickým silám. Zlo se nehodlá vzdát a ničí domovy nových přátel. Alexa riskuje vše, aby našla cestu domů a smysl života.

O dívce, která obeplula Čarozem v lodi vlastní výroby Od Catherynne M. Valente 

Protože se malá September narodila v květnu a protože měla na levé tváři mateřské znaménko a protože měla veliká a neohrabaná chodidla, zželelo se jí Zelenému Větru a jednoho dne ji na své Levhartici mírných vánků odnesl do Čarozemě. Jenomže v Čarozemi se dějí všelijaké věci a September se bude muset moc snažit, aby porazila zlou Markýzu a opět nastolila pořádek. Pomáhat jí v tom budou noví kamarádi, drak A-až-L, který má moc rád knihy, a trochu chlapec a trochu džin jménem Víkend.


Taky nakupujete v levných knihách? A jakou knihou jste si udělali radost vy v poslední době?
Já dala na instinkt a řekla sem si, že když de o pohádky tak nemůžu šlápnout vedle :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pondělí 29.leden 2018